København er gået bagedyst-apeshit, og der er efterhånden flere bagerier, end der er grønthandlere på Nørrebro. Vi er ikke meget for at indrømme det, men vi er hoppet i med begge ben. Vi har faktisk brugt lidt for meget fritid på at finde byens bedste croissant. Men det er jo heldigt for dig – for her får du: Lebenstads guide til Københavns bedste croissant. Og ja, det har været hårdt at teste.
Andersen & Maillard
Adresse: Nørrebrogade 62
Karakter: 7
Med en målrettet markedsføring og en fin location er Andersen og Maillard hurtigt blevet en croissant-hype. Og der er rigtigt meget, der fungerer: croissanten har den rigtige størrelse – sådan ca. en håndflade på en fuldvoksen mand. Farven er der også – gyldenbrun til brun, uden at se brændt ud. Konsistensen er der – og man kan tydeligt se lagene (vigtigt for enhver croissant-kender). Smagsoplevelsen lever desværre ikke helt op til forventningerne. Jeg savnede faktisk smør-smag. Der er derfor tale om et 7-tal på croissant-skalaen. Primært for konsistens, saltbalance og præsentation.
Mirabelle
Adresse: Guldbergsgade 29
Karakter: 10
Mirabelle er byens croissant-darling. Og det er også en berettiget titel. Genkald dig den gode smag af croissant, og gang den så med 10. Så har du smagt Mirabelles. Deres croissanter smager bare af mere. Så snart du bare snuser til den, er det tydeligt, at bageren har tømt smørbøtten. Croissanten er også bagt med surdej af folk, der ved, at mel ikke bare er mel – der er god mel, og der kedelig mel. Hos Mirabelle holder de sig til det første, og det giver smags-pote. Du får også luftig sprødhed og lag på lag for alle pengene. Men det er altså bogstavelig talt ALLE pengene, for hos Mirabelle skal du lægge lidt flere penge på disken end de fleste andre steder.
Alimentari
Adresse: Njalsgade 19C
Karakter: 9
Denne croissant er godt gemt væk. Hvis jeg ikke havde fået et gyldent tip, havde jeg nok aldrig fundet Alimentari, der ligger i en baggård – et stenkast fra Bryggens promenade. Jeg har været der 3 gange på 10 dage, og jeg bor i den anden ende af byen. Så gode er deres croissanter! River du et stykke af croissanten, vil de flotteste lag åbenbare sig for dig. Selvom jeg må indrømme, at min croissant-opdragelse har rødder i 7/11, så er Alimentaris pragteksemplar det totalt modsatte. Den vejer lidt i hånden. Der er altså tale om en robust croissant. Det var ikke kærlighed ved første blik – dejkagen er nemlig mørkebrun, men det bærer smagen ikke præg af. Tværtimod. En god bid efterfølges af smagen af smør – og en smule olie, god saltbalance og en særlig smelten-på-tungen. Haps! 9 croissant-point!
Lagkagehuset
Adresse: Alle steder(!)
Karakter: 2
Lagkagehuset har indtaget Danmark med deres store sortiment og ret perfekte jordbærkager. Men når det kommer til kunsten at bage en croissant, så går det altså helt galt. På alle croissant-fronter. Den er tør, slap og hvor blev de flotte lag af? Den er hverken sprød eller smøragtig, og den er heller ikke bagt nok. Til gengæld er den dyr.
Juno
Adresse: Århusgade 48
Karakter: 10
Er du på jagt efter en af byens bedste croissanter, må du uden tvivl et smut forbi Østerbro. Juno the Bakery åbnede i november 2017 og er et godt bud på den mest hypede bager i København nogensinde – og dette med rigtig god grund! Besøger du Juno en lørdag formiddag, kan du godt forberede dig på en kø langt ned af Århusgade, men fortvivl ikke. Deres croissanter er ventetiden værd og opfylder alle kriterierne med en sprød overflade, perfekte lag og blød dej. Og mens du nu alligevel er der, så snup endelig en af deres helt fabelagtige kardemommesnurrer med på vejen. De fås virkelig ikke bedre andre steder i byen!
Det er faktisk ikke svært at finde en god croissant i København, men undgå kæderne, der sælger halvbagte versioner uden smag, og find i stedet de mindre, lokale bagerier. Her får du mere smag, bedre kvalitet – og så støtter du samtidig op om små iværksættere – og det er god Københavner-karma!
Har du et godt croissant-tip? Så send det til os på: lebenstad@downtown.dk
0 Comments