Menu & Search
Gæsteindlæg: Her spiser du det bedste italienske i København

Gæsteindlæg: Her spiser du det bedste italienske i København

Lebenstad har været så heldige at få den ualmindelige rejseglade blogger Jane fra Janeaway til at dele sine bedste italienske spisesteder  i København. Mamma Mia! siger vi bare! 

Jane skriver: Jeg elsker en god middag på restaurant. For mig er den største oplevelse den gode stemning i afslappet og rustik atmosfære. Og i virkeligheden allerbedst, hvis der er nok mad. Jeg er mere til skævhederne end det raffinerede.

Jane er besat af rejser, er et madøre, en kaffeelsker og i den grad en livsnyder. Hun deler sine oplevelser på bloggen Janeaway


Jeg har altid mange restauranter på min liste, som jeg gerne vil prøve. Samtidig er jeg også vild med at komme tilbage til én favorit, hvor jeg ved, at jeg ikke bliver skuffet. For i virkeligheden er der næsten ikke noget værre end at blive skuffet over maden.

Derfor læser jeg med glæde anmeldelser og ser billeder fra restauranter, inden jeg kommer, for at se, om det lever op til mine forventninger. Og på den måde håber jeg også, at jeg kan inspirere di


Her er mit bud på nogle af de bedste italienske restauranter i København i tilfældig rækkefølge.

OSTERIA 16 – osteria16.dk

Adresse: Haderslevgade 16, Vesterbro

Denne perle af en restaurant er et hul i muren, og jeg havde faktisk svært ved at finde det, første gang jeg var her. Også da jeg parkerede min cykel, havde jeg svært ved at lokalisere indgangsdøren, som ligner en dør til en opgang (hvilket jeg også troede det var, så jeg væltede bogstaveligt talt ind iført regntøj fra top til tå, tæt på at falde på næsen, ind i det lille intime lokale). Indretningen er lidt spartansk Berlin-inspireret og på de få kvadratmeter, formår du at føle dig vildt hemmelig, selvom rummet er proppet med mennesker – der er plads til 35 i alt. Antipasti-restauranten serverer italiensk mad i form af en fast menu til kr. 250,-. Her skal du kun tage stilling til vinen

Tip: Trods følelsen af at have fundet et hemmeligt lille sted, går restauranten for at være et ofte brugt dating-sted.

SPAGHETTERIA – spaghetteria.dk 

Adresse: Vester Farimagsgade 2, Vesterbro

Spaghetteria har samme ejere som Osteria 16 og maden her er igen virkelig dejlig og er klassiske italienske anretninger, der kan deles af hele bordet. Maden skifter efter sæson. Her er det også en fast menu som består af 5-6 antipasti og 1-2 pastaretter. Stemningen er utrolig afslappet. Beliggenheden er i den ikoniske bygning ‘Buen’ på Vesterbro lige ved Hovedbanen. Lidt sjovt sted, hvor der ellers kun er rejsebureauer og uinteressante fast food-steder.Adresse: Vester Farimagsgade 2, Vesterbro

Tip: Hvis du ikke spiser fisk og skaldyr som jeg, skal du blot nævne det og du får en separat menu, der passer lige nøjagtig til dig – god service. Det gælder i øvrigt også på Osteria 16.

BAR PASTA – barpasta.dk

Adresse: Vedbækgade 13, Nørrebro

En vidunderlig lille restaurant i en hjørnekælder-ejendom på Nørrebro. Den røde dør og Bar Pasta-skiltet lyser op og er også det der gør, at jeg finder stedet, for vinduerne er top-duggede. Jeg hopper ind og bliver mødt af den mest imødekommende og afslappede tjener, som tager imod mit navn og siger, at jeg selv kan vælge mellem tre steder, hvor jeg helst vil sidde. Mens jeg venter på min veninde, spørger jeg til en vin, de har stående med en festlig etikette, og inden jeg ser mig om, har hun skænket mig et glas, så jeg kan smage den. Det er da god stil. Maden er skøn og stedet er intimt.

Tip: Du kan – med lidt god vilje – overbevise dig selv om, at du er i Italien for en aften, når du sidder ved de små borde med rød/hvide ternede duge.

BÆST – baest.dk

Adresse: Guldbergsgade 29, Nørrebro

Bæst er en restaurant med lige dele fokus på kød, økologi og etik. Med lige dele nerve og power. Som de selv udtrykker det. Bæst producerer selv alle sine fødevarer på 1. salen. Der findes også meget andet på menukortet end ders formidable pizzaer (som laves af lokalt og nænsomt surdejs-gæret mel og bages ved bragende 500 grader). Jeg kan klart anbefale deres burrata, som laves på egen økologisk mælk. Ikke nok med god mad – omgivelserne er også dejlige og trods store lokaler, formår de at bibeholde den intime og varme stemning.

Tip: Bæst er på flere lister over ‘bedste pizza’, og ikke kun i lille Danmark, men også i det engelske medie The Guardian. hvor de ligger på linje med det verdenskendte pizzasted Roberta’s i Brunswick, New York.

NEIGHBOURHOOD – neighbourhood.dk

Adresse: Istedgade 27, Vesterbro (Ligger også i Frederiksborggade)

Pizza, pizza, pizza. Og nogle yderst delikate nogle af slagsen. Alle pizzaerne på menukortet er meget anderledes med temmelig eksperimenterende fyld, som jeg ikke har set sammensat før. Men ikke desto mindre meget velsmagende og velovervejede sammensætninger. Hyggelig stemning med lidt hemmelig labyrint-indretning, hvor det er muligt både at sidde ved almindelige borde eller på barstole ved højborde. Et lokalt hang-out i skøn rustik atmosfære med fin og hip betjening.

Tip: Har du allergener eller helst vil undvære kød, kan du få veganske og glutenfri retter på Neighbourhood.

CICCHETTI – cicchetti.dk

Adresse: Nørrebrogade 56, Nørrebro

Hvis du googler ordet ’Cicchetti’, står der, at det er det, man kalder antipasti-køkkenet i Venedig, som typisk serveres i baren eller på en uformel restaurant. Og uformel er faktisk et godt ord i denne sammenhæng, for jeg føler mig straks velkommen og hjemme, da jeg træder ind i restauranten. Et helt og aldeles anbefalelsesværdigt sted med de lækreste italienske delikatesser. Retterne er små – men mætter. Her er antipasti højsædet og retterne er sammensat på en måde, jeg ikke har set før. Stedet er småt, gulvet er smukt og funky og kan kun gøre dig glad i låget.

Tip: Gem lidt plads i maven til deres helt igennem lækre desserter. Menuen ændres ofte, så kryds fingre for, at du kommer en dag, hvor der er pære-crumble på menuen.

RISTORANTE GARDA – garda.dk

Adresse: Vigerslevvej 52, Valby

Endnu en af de der steder, jeg har kørt forbi utallige gange (ja, for den har ligget samme sted i 35 år) og ikke rigtigt ænset den. Her er tale om en undervurderet italiensk perle i Valby, som ligger et sted, hvor man skal vide, den er. Indretningen får mig til at tænke på nogle af de små mørke italienske restauranter, vi besøgte på Sardinien, hvor de havde alt andet end pizza. Du kan bestille a la carte eller en 3-retters menu for 299,-, som du selv sammensætter fra menuen. Dog skal retterne være de samme, hvis flere ved bordet vælger menuen. Garda ligner ingenting udefra men er utrolig autentisk italiensk indenfor og betjeningen er meget venlig.

Tip: Du skal ikke tage på Garda, hvis det er pizza, du er ude efter. Det findes ikke på menukortet.

SCARPETTA – cofoco.dk/restauranter/scarpetta-rantzausgade

Adresse: Rantzausgade 7, Nørrebro (de har også en restaurant på Islands Brygge 81F)

Scarpetta er en del af Cofoco-koncernen, og de laver autentisk og velsmagende italienske retter. Delikat til få penge. Som mange af de andre Cofoco-restauranter er stilen skøn. Indretningen her på deres Nørrebro-restaurant er lys, venlig og imødekommende. Hvide møbler, rustikke potter med oliventræer og rå træplanker på gulvet. Betjeningen er effektiv og god. Jeg kan godt lide de steder, hvor man får vand på bordet og en lille brødkurv eller lignende, inden man har nået at åbne menukortet (selvfølgelig KUN, hvis man ikke overvejer, at gå igen…).

Tip: Prøv deres 5-retters menu til 275,- (Skal bestilles af hele bordet)

DA SALVO – dasalvo.dk

Adresse: Gammel Kongevej 41, Vesterbro

Da Salvo er en italiensk familiedrevet restaurant – det man i Italien vil kalde et Trattoria. I underetagen er der et pizzeria, hvor der er få siddepladser, men jeg fornemmer nu mere, at kunderne henter pizzaerne med hjem herfra. Ovenpå er selve restauranten, som er rustik med et enkelt, autentisk køkken. De kører med konceptet ’Dagens Menu’, som selvsagt skifter dagligt. Maden er velsmagende, og vælger du pizza, får du tynde og sprøde bunde – akkurat som i hjemlandet. Jeg fornemmer helt klart, at der er mange gengangere blandt gæsterne og at det ikke er turister, der kommer for at spise her. Prisniveau på mad og vin er særdeles overkommeligt.

Tip: Restauranten er ikke finere, end at den lukker af for andre gæster, hvis der er børnefødselsdag i de små lokaler. Jeg ved det, for min søn var med til fødselsdagen.

CANTINA – cantinacph.dk/home

Adresse: Borgergade 2, København

I Borgergade i det indre København ligger den virkelig lækre italienske bistro Cantina. Her kan du ud over deres á la carte retter få de lækreste sprøde pizzaer lavet på surdej – og en pokkers god burrata (som jeg næsten altid bestiller som lille forret). Betjeningen er meget personlig og nærværende. Selvom stedet er forholdsvis stort, er det super hyggeligt og med en stilsikker indretning – jeg er især vild med det skakternede gulv, murstensvæggen og de fine materede vinduespartier der fungerer som skillevægge.

Tip: Hvis du er Østers-typen, kan det også fås her – ligesom på de to franske søster-restauranter Pastis og Fishmarket.

TONY’S Havnegade – madklubben.dk/tonys

Adresse: Havnegade 47, Kbh K

Tony’s er en del af Madklubben-imperiet og ligger i Havnegade en spytklat fra Inderhavnsbroen i København. Superhyggelig og intim stemning, som bare ved navnet får mig til at tænke på Lady og Vagabonden. Og det er også deres spaghetti med kødboller, jeg vil anbefale at bestille – Tony´s Meatballs. Konceptet bag Tony´s er, at en madglad, italiensk gangster fra New York deler ud af sin families livretter. Indretningen er ikke vildt gangsteragtig, men mere nordisk med skakternet gulv og hvidmalede træstole, der er placeret to og to ved små kvadratiske træborde. Du sammensætter selv din 3-retters menu for 225 kr. – med tillæg for enkelte retter.

Tip: Vær opmærksom på, at du kun har bordet i 2 timer og 15 minutter.

Gæsteindlægget er skrevet af bloggeren Jane. Læs meget mere om Jane og alle hendes skønne rejser på www.janeaway.dk

Fotocredit: Jane

0 Comments