Nu på Downtown Plus: Neem Deli
Nyd asiatisk gourmet i Aarhus - fra 145,-
Menu & Search
Guide: Her skal du gå hen, hvis du vil have god naturvin

Guide: Her skal du gå hen, hvis du vil have god naturvin

Naturvin har efterhånden fået plads på vinhylderne hos mange af Københavns barer og restauranter. Hvis den endnu ikke har vundet en plads i dit vin-hjerte, synes vi bestemt, at du skal give den en chance! Her får du 10 tips, der med sikkerhed vil sørge for, at din (første) oplevelse med naturvin bliver god.

Vinbarer:

Ancestrale
Oehlenschlægersgade 12

Naturvinbaren Ancestrale har virkelig styr på sit udvalg af vin – alt er håndplukket, og hvis du kan lide det, kan du købe det med hjem. Stemningen er rar og afslappet, og så smager vinen typisk endnu bedre. Bag baren og konceptet står tre unge gutter med et stort ambitionsniveau og et imponerende kendskab til bio-produceret vin. Som en bonus er prisniveauet ganske overkommeligt. Kig evt. ind til en “eftermiddags-smager” mellem 16-18. Her får du 3 vine til 100 kr.

Rosforth & Rosforth
Knippelsbrogade 10

Naturvin er ikke kun for mænd med fuldskæg og for korte bukser. Under knippelsbro ligger en hyggelig og uhøjtidelig vinimportør, Rosforth & Rosforth, og her inviteres du til gratis vinsmagning om lørdagen! Rosforths indkøber har rødder i Noma, og alt vin kan købes i butikken. Mon ikke du kan overtales til at give biovinen en chance her?

Ved Stranden 10
Ved Stranden 10

Med udsigt til både Christianshavn og kanalerne får du både læskende naturvin og fabelagtige omgivelser så hatten passer på Ved Stranden 10. På lune dage kan du rykke ud til kanalen med en flaske vin eller to under armen, og skulle vejret vise sig fra sin danske side, byder Ved Stranden 10 også på hyggelige lokaler og selvfølgelig en masse overraskende lækker naturvin.

Den Vandrette
Havnegade 53A

Den Vandrette ligger lige ud til havnen, så du kan nyde din vin til lyden af bølgeskvulp. Den lille vinbar, der ligger på hjørnet til Nyhavn, byder hovedsageligt (med ikke udelukkende) på naturvin.

Gaarden og Gaden
Nørrebrogade 88

Som navnet antyder, er denne intime nørrebro-biks et sted, hvor man hurtigt sænker skuldrene og slapper af. Både mad og vin kommer fra øko-producenter, og du får derfor en helstøbt oplevelse. Madoplevelsen er enkel på den gode måde. God og budgetvenlig mad og et enormt stort naturvinkort.

Restauranter:

Kaptajn
Sortedam Dossering 45a

Restaurant Kaptajn, der er storebror til vinbaren Ancestrale, ligger trygt og godt i en gammel bodegas moderniserede rammer ved Søerne. Her serveres enkle retter, der tilberedes med stor omhu, og hertil byder kaptajnen på håndplukkede vine til både den kræsne og den modige. Kaptajn udfordrer gerne dine vin-vaner, og det skal du glæde dig til!

Amass
Refshalevej 153

Restaurant Amass høster anmelderros med sit fine koncept i Københavns mest omtalte bydel – Refshaleøen. Her får du en 1. klasses mad- og vinoplevelse i cool rammer. Råvarer indhentes lokalt – og plukkes sågar gerne i egen køkkenhave. Vinen er udelukkende naturligt produceret og Amass kender de fleste producenter rigtig godt. Hvis du skal en tur på Amass, skal du dog huske at tage den store pengepung med.

Manfreds (og alle de andre Puglisi-restauranter)
Jægersborggade 40

På Manfreds er naturvins-konceptet en del af en større fra jord-til-bord-filosofi, hvor det øko-grønne spiller hovedrollen på tallerkenen. Og nu kommer der et stort MEN – du har sikkert hørt det før, men Manfreds har en gul førertrøje udi tatar. Trods en hypet adresse, en kendt ejer og stribevis af stjerner på CV’et, er stedet ukrukket og hyggeligt.  

Vinbutikker:

Volatil
Sønder Boulevard 52

Vesterbros Broadway er blevet beriget med endnu en lille specialbutik. Denne gang er det den lyserøde vinhandel, Volatil, som langer naturvin over disken. På ganske usnobbet manér får du tips og tårer fra vine, der stammer fra mindre producenter og “flinke bønder”, som Volatil selv kalder dem. Klart et besøg værd!

Vin de Table
Frederikssundsvej 33

Hos Vin de Table får du en god og bred introduktion til naturvine – både øko og biodynamiske (ja, der er forskel). Fælles for vinene er, at de er produceret uden tilsætningsstoffer, men at de fås i mange farver og smagene varierer fra klassisk til de mere “funky”, som Vin de Table selv kalder dem. Vinhandlen er altså både for nybegyndere og for naturvin-eventyreren.

0 Comments