Menu & Search

De gamle brokvarterer tager stadig prisen for flest hipstere per fortovssten, men det ulmer ude i kanterne af den danske hovedstad. Nordvest er en af de nye up-and-coming-bydele, der i den grad er værd at hoppe på sin fixie-cykel for at besøge.

Her er 7 steder, du skal besøge i NV:

Behov
Rentemestervej 94

Et godt stykke op ad Rentemestervej – næsten helt oppe ved Utterslev Mose – ligger spisebutikken Behov, der nok mest er kendt for deres gourmetpizzaer. Du kan bygge din egen eller vælge en af deres ”urørlige”, der er sammensat af (øko)gode og simple ting.

Psst! Behov har perfekte udendørspladser, når aftensolen skal nydes (evt. med et glas vin eller en Aperol spritz til).

Tribeca NV
Bygmestervej 2

Tribeca NV satsede på Nordvest før nogle andre og åbnede allerede i 2007 deres spisested i en gammel fabriksbygning. Indretningen er inspirerede af New York med råt cementgulv, højt til loftet, gulv-til-loft-vinduer og med en tilhørende gårdhave og tagterrasse. Siden har stedet fået vokseværk og delt sig i to, så du nu kan besøge Tribeca Beer & Pizza Lab og Tribeca Bites & Wine.

Som navnet indikerer, byder Bites & Wine på mindre retter og snacks, I deler om bordet – totalt hyggeligt. Køkkenet er ikke styret af landegrænser, men blander det bedste lige fra det californiske til det asiatiske køkken.

Hos Tribeca Beer & Pizza Lab er der lagt i (sten)ovnen til gourmetpizzaer udover det sædvanelige. Det økologiske fyld tæller blandt andet hjemmelavede Salsiccia-pølser og trøffel. Som noget helt unikt maler de selv deres mel. Skyl ned med deres specialudviklede øl.

Fovl
Sneppevej 2

Fovl er et lille stemningsfyldt kaffe- og ølsted. Indretningen er simpel med rustikke klinker og træborde. Nyd din morgenmad eller en gourmet-toast, og skyl maden ned med en af deres specialsodavand/safter eller en god øl. Alt i mens du lytter til vinyler, der spinner på pladespilleren.

Har du brug for et skud undergrundskultur, kan du komme forbi, når de holder en af deres arrangementer – fx deres Øl & Poesi aftener.

Nordvest Ølbar
Sporemagervej 2

På adressen lå der tidligere den klassiske brune bodega Bissidderkroen. Det er nu blevet moderniseret og hedder nu Nordvest Ølbar. Her kan du nyde gode øl i røgfri omgivelser og i en tidstypisk indretning. Den uformelle bodega-stemning er her dog stadigvæk.

Møller Kaffe og Køkken
Smedetoften 25

Da morgenmads-stedet åbnede på Nørrebrogade i sin tid, var det umuligt at få et bord medmindre du mødte op en del før åbningstid. Nu har caféen med de kendte morgenmads-anretninger i fine keramikskåle åbnet en to’er i Nordvest. Forhåbentlig er det nu nemmere at nyde Københavns bedste morgenmad, der snildt kan spises hele dagen.

 

Kaffedepartementet
Rentemestervej 64

Kaffedepartementet er et risteri og kaffebeværtning og er stedet for alle kaffenørderne. Bønnerne kommer fra nøje udvalgte bjergsider i bl.a. Kenya og Etiopien, og her serveres de nyeste kaffetrends (har du fx prøvet en kaffe og tonic?) på en simpel og kompromisløs facon. Med andre ord: Her er filterkaffen ikke bare en sort fra kanden.

Psst! Kaffedepartementet ligger på den lille stribe af Rentemestervej, hvor kreative kontorfællesskaber blander sig med graffiti og lukkede autoværksteder. Tag evt. din kaffe med, og gå en tur i området.

Miklagaard
Frederiksborgvej 21

Den store café og restaurant ligger lige på grænsen til Nordvest. Så er du ikke klar til at forlade Nørrebro helt, er dette et godt sted at starte. Her er desuden noget for alle, og det er et sted, hvor du snildt kan invitere din jyske familie med.

I restauranten er der fokus på gode bøffer fra fritgående kvæg, der serveres med tilbehør, der er tilberedt fra bunden med masser af (k)ærlighed. Udover restaurant har stedet en café, der serverer morgenmad og frokost. Og så laver de deres egen økologiske is.

0 Comments