Menu & Search
Guide til centermad: Undgå at ende i Bilka med en fransk hotdog

Guide til centermad: Undgå at ende i Bilka med en fransk hotdog

En guide til ordentlig mad i Københavns storcentre (det kan faktisk godt lade sig gøre)


Storcentre er ikke ligefrem kendt for at give de vilde gastronomiske orgasmer. Men det er så småt ved at ændre sig, og maden i Københavns storcentre er faktisk bedre end sit ry.

Vi har sorteret de værste madkatastrofer fra, så du trygt og sulten kan tage på center-shoppe-tur.

Frederiksbergcenteret

Adresse:  Falkoner Alle 21

I Frederiksberg Centeret blandes gode highstreet-brands med det obligatoriske store supermarked på arkitektonisk fin vis. Spis hos:

 • Palæo: Stenaldermad med bl.a. æggewraps og smoothies til ethvert behov
 • 42Raw: Farverig og vitaminfyldt raw food. Prøv deres pizza, salater eller en af deres kager med en matcha latte. Ren super food.
 • Holm: Bager og café – sæt tænderne i lækre hjemmebagte kager, smurte sandwich og gode drikkevarer som friskpresset juice og nybrygget kaffe.
Waves – Waterfront

Adresse: Tuborg Havnevej 4-8

Waves er et lille sted i center-optik med få udvalgte butikker. Du kan dog nemt fortsætte shoppeturen ned ad Strandvejen. Spis hos:

 • Wulf & Konstali: Den populære kæde, der spiller en stor rolle i den københavnske brunch-i-små-skåle-hype. Sammensæt din helt egen brunch ud fra deres fristende spiseseddel. De har også frokost.
 • Istid: Åbnede deres første isbutik på Jægersborggade. Her laves den blødeste mest cremede is ved hjælp af flydende Nitrogen og lækre øko-råvarer.
 • Eattoday: Super moderne tapasbar med små delevenlige retter. Køb få, når du bare skal snacke, og mange når sulten er stor. 
Illum

Adresse: Østergade 52

At kalde det gamle københavnske varehus et center er måske lige at strække den. Men ikke desto mindre dækker en tur i Illum ofte alle ens shoppebehov. På toppen har de indrettet noget at et madmekka. Der er frisk fisk, ægte italienske pizzaer og rigtig god kaffe. Det hele med udsigt ud over byen.

Vi har undladt at udvælge nogle, da der simpelthen er for meget godt! 😍

Fields

Adresse: Arne Jacobsens Allé 12

Københavns største center med alt hvad dit shoppehjerte kan begære. 145 butikker inkl. en biograf. Spis hos:

 • Gorms: Madkendissen og pizza-elskeren Gorm laver nogle af København bedste pizzaer – og det gør de også i hans filial i Fields.
 • Joe and the juice: Stedet hvor pæne fyre serverer dig en sund juice og en sprød sandwich. Det hele er frisklavet og velsmagende, hvis du da kan leve med deres tendens til at spille højt musik.
Fisketorvet

Adresse: Kalvebod Brygge 59

Det snart 20 år gamle storcenter på Kalvebod Brygge har hele 92 butikker og en kæmpe biograf. De sidste par år er der (endelig) åbnet et par anerkendte spisesteder. Du kan bl.a. nyde mad hos:

 • Letz sushi: Sushi-kæden, der er kendt for deres gode kvalitet til prisen.
 • Lele Street Kitchen: Lele er efterhånden blevet en Københavner-klassisker, hvor du kan nyde frisk og sprød vietnamesisk mad.
 • Khorn: Brød og kager med gode råvarer og lang produktionstid. Brødet er på surdej, langtidskoldhævet og bagt i stenovn
Spinderiet

Adresse: Bomuldsgade 4

Opført på grunden, der i sin tid husede Bomuldsspinderiet. Centeret består af en lukket indendørs del (som et traditionelt center) og af butiksgader, der er delvist overdækket af et tag, hvilket gør centeroplevelsen en smule unik. Spis hos:

 • Sticks’n’sushi: Nyd både japanske yakitori (grillstegte spyd med fisk, kød og grønsager) og frisk sushi i høj (og lidt dyr) kvalitet.
 • Halifax: Moderne burger-kæder, der serverer burgere og fritter i god kvalitet uden alt for meget hurlumhej.
 • The South Indian: Du falder ikke ligefrem over gode indiske restauranter i København. Det har The South Indian forsøgt at ændre, og filialen i Valby er deres tredje velkrydrede sted.

0 Comments