Menu & Search
Her kan du spise ude – uden at sprænge dit budget

Her kan du spise ude – uden at sprænge dit budget


Selvom det er sidst på måneden, behøver du ikke at leve af havregrød eller kun spise bag hjemmets fire vægge. København har flere steder, hvor selv din slunkne konto kan være med.

BAR PASTA
Vedbækgade 13

Hvor meget: Antipasti fra 40-75 kr. Hovedretter fra 110-145 kr. Øl/vand fra 30-45 kr. Vin fra 65-100 kr. pr. glas og 300-500 kr. pr. flaske.

Som navnet antyder, er pastaen i fokus på Nørrebros nye italienske dreng i klassen. Du kan vælge mellem fire autentiske pastaretter og lidt italienske smålækkerier. Alt er uden de store dikkedarer – det smager bare afsindig godt – og der er mæthedsgaranti. Det lille pastaværtshus ligger godt gemt i et kælderlokale bag Stefansgade, og der en hyggelig og intim stemning.

SSAM KOREAN FOOD BAR
Colbjørnsensgade 7

Hvor meget: hovedretter 95-105 kr. Salater eller småretter fra 45-75 kr. Øl fra 38 kr. Vin 50 kr. pr. glas og 195 kr. pr. flaske

Stedet er kendt for deres fingerslikkende gode koreanske burgere, der fik Politiken til at skrive: ”koreansk restaurant på Vesterbro laver latterligt gode burgere”. Burgeren er en nationalret bestående af grillet oksekød i tynde skiver marineret i sojaolie, hvidløg, sukker og riseddike. Burgeren befinder sig på menukortet side om side med salater, sunde retter og hapsere i koreanske klæder.

AROII
Guldbergsgade 23

Hvor meget: Hovedretter fra 105-125 kr. Forretter 15-95 kr. Øl/vand: 20-35 kr. Vin 195-375 kr.  

Hvis dit budget ikke matcher prisen for en ekstravagant Michelin-oplevelse hos Kiin Kiin, men du har lyst til thaimad af højere standard, så besøg den asiatiske bistro Aroii. De to restauranter har samme ejere. Aroiidee er mindre eksperimenterende og fancy, men de klassiske thairetter får din mund til at løbe i vand. Belysningen er dæmpet og hyggelig med autentisk asiatisk interiør.

MAHALLE
Nansensgade 66 og Birkegade 6

Hvor meget: Små og store retter fra 25-139 kr. Drikkevarer fra 25-45 kr.


Maden føles som en lille kulinarisk sviptur til mellemøsten, og der er en udpræget lokal stemning, som var du under varmeste himmelstrøg. Du får altså ikke bare stillet sulten – men måske også din rejsetrang – meget billigt. Prøv for eksempel deres Libanesiske halloumisalat, der udover den hyldede ost byder på avocado, granatæble, humus, sesam, krydderurter og med fladbrød til for kun 79,-.

 

GRILLEN
Nørrebro, Vesterbro, Amager og Christianshavn

Hvor meget: Burger med fritter og mayo for 89 kr. Drikkevarer: 39-49 kr.

Grillen Burgerbar bidrager til den tiltagende burgertrend ved at levere kvalitetsburgere til en overkommelig pris. I modsætning til andre billige burgersteder, er der hyggeligt med dæmpet belysning, cafésofaer og nedhængende glødelamper. Din mad bliver serveret ved bordet – hvilket også føles mindre som McDonalds og mere som en restaurant.

TAVERNA KRETA
Jagtvej 59

Hvor meget: Forretter fra 40-79 kr. Hovedretter fra 114-134 kr. Øl/vand fra 20-40 kr. Vin fra 149-169 kr.

Stedet bliver nok aldrig super hipt og udefra ligner det ikke noget særligt. Men det er forfriskende, at et sted holder fast i plastik-vinranker i loftet og væg til væg-gulvtæpper, særligt når hippe højborge som Jægerborggade ligger i baghaven. Den traditionelle mad hensætter dig totalt til en ferieø med turkisblåt hav. Vi kan anbefale deres musaka, der er snasket – på den gode måde.

LA GALETTE
Larsbjørnsstræde 9

Hvor meget: Madpandekager fra 35-135 kr. Dessertpandekager fra 30-65 kr. Drikkevarer fra 30-130 kr.

Pisserende-klassikeren La Galette har helliget sig pandekager. Den stemningsfulde baggårdsrestaurant byder på 22 forskellige variationer med alt fra røræg til hakkebøf, gedeost og spinat eller kaviar, laks, créme fraiche og salat – og selvfølgelig også søde udgaver.

Fotocredit: SSAM, Bar Pasta, Mahalle, Grillen, Aroii.  

0 Comments