Menu & Search
Jul i flydende form – her skal du drikke dig ’gløggelig’

Jul i flydende form – her skal du drikke dig ’gløggelig’

Alkohol rimer på hygge – og gløgg rimer på julehygge. Læs her, hvor du skal have varmen i kinderne af en smagfuld og promille-hævende gløgg.


Fra slutningen af det 19. århundrede blev gløgg til en decideret juletradition. 

Siden 1400-tallet har vi nordeuropæere om vinteren lunet os  og hævet promillen  på varm vin tilsat sprut og krydderier som kanel og nelliker. Netop det er gløggens grundlæggende anatomi. Nu om dage fisker vi også gladeligt søde, spruttede rosiner og mandler op af glasset med en ske.
Men hvor skal du nyde jul i flydende form? Vi guider dig her

Hviids vinstue
Kongens Nytorv 19 kld.

Det traditionsrige værtshus har ligget ved Kongens Nytorv siden 1723. De begynder gløggforberedelserne, inden du er kommet i sommertøjet. Allerede i maj sætter de rødvin og portvin til at trække med rosiner og krydderier. Du får altså en gløgg, der er lagt kræfter og kærlighed i. Med en pris på 38 kr. kan du roligt tage to glas – hvis du ikke skal køre hjem.

Noorbohandelen
Torvehallerne 

Noorbohandelen har i den grad specialiseret sig i kunsten at lave gløgg. Faktisk har de vundet danmarksmesterskabet i gløgg både i 2016 og i 2018. Så vi behøver vi vist ikke at sige så meget mere, andet end at du skal besøge dem i Torvehallerne.

R Vinbar
Gl. Mønt 14

Hos R Vinbar vil du smage, at gløggbryggerne ikke har hældt hvilken som helst vin i gryden. Deres vin-viden gør, at alle gløggens ingredienser er afstemt til perfektion – og det skal du ikke være vinkender for at smage. Og så får du ovenikøbet hjemmebagte brunkager til den anden hånd!

Vinterhytten hos Christianshavns bådudlejning og café
Overgaden neden vandet 29

Hos Vinterhytten får du ikke kun varme i kinderne af gløggen. Der er skruet helt op for hyggestemningen, og den gode stemning vil gennemgløde selv de juletravle og shoppetrætte typer. Så vil du kickstarte dit gode julehumør, så nyd rød eller hvid gløgg – måske med æbleskiver til i Vinterhytten.

Pssst! Husk at gløgg i modsætning til pebernødder giver tømmermænd

Café Taxa
Hørsholmsgade 32

Hvis du skal et smut til Jægersborggade efter juleproviant af den mere forfinede slags, så kan du tage et hvil på Café Taxa rundt om hjørnet. Der er hjemmelavet gløgg i elegante vinglas og varmelamper udenfor, hvis du vil have frisk luft uden at klapre tænder. Stedets hipsterpæne, farvefine lyskæder vil have en magnetisk kraft på dig, når mørket falder på.  

0 Comments