Nu på Downtown Plus: Neem Deli
Nyd asiatisk gourmet i Aarhus - fra 145,-
Menu & Search
Med oplevelsen i fokus: Neem Deli bringer asiatisk gourmet til Aarhus

Med oplevelsen i fokus: Neem Deli bringer asiatisk gourmet til Aarhus

 Menu hos Neem Deli i Aarhus - fra 145,-
Nu på Downtown Plus

Menu hos Neem Deli i Aarhus - fra 145,-

SE MERE HER

Her serveres asiatisk mad, der vil mere end de sædvanlige friture mini-forårsruller. Her er der fokus på det friske, det hjemmelavede og helhedsoplevelsen.

I smukke omgivelser i Risskov – i den gamle Frikirke – ligger Neem Deli. Den særlige bygning er med skandinavisk designforståelse blevet omdannet til restaurant og take away-sted.


Det hele startede over et glas vin

De gamle venner Søren Anker, uddannet kok og manden bag bl.a. Turbinehallen, Johan R og Malt, og Mogens Rokkedrejer, uddannet tjener og tidligere ansat i Søstrene Grene, sad og talte.

De har begge rejst meget i Asien, og idéen om et spisested med asiatisk mad i høj kvalitet kom på bordet sammen med vinen.

”Der er mange gode spisesteder i Aarhus – også asiatiske – men der manglede et sted med et lidt højere niveau. Det ville vi gerne lave,” forklarer Mogens.

En dag kørte Søren så forbi den gamle Frikirke – den var til salg:

”Og så kastede vi os ud i det, og købte den,” fortæller Mogens og fortsætter:

”Stedet var slet ikke gearet til restaurant, men det var en af grundene til, at vi godt kunne lide det. Vi kunne starte helt forfra og bestemme det hele selv. Og så er der beliggenheden, vi ville gerne ligge lidt for os selv.”

Med et stærkt skandinavisk touch er Frikirken blevet gennemrenoveret og er i dag et moderne sted med vægge beklædt med lyst træ og designmøbler efter nordisk smag – her er hyggeligt og uformelt, uden at der er gået på kompromis med den gode (indretnings)smag.

Håndsnittet friskhed

Hos Neem Deli tror de på, at god smag tager tid. Deres retter laves derfor helt fra bunden af friske råvarer. De snitter og sylter selv deres grøntsager og rører alle deres saucer.

Deres inspiration henter de fra forskellige asiatiske køkkener: Thailand, Indien, Kina, Vietnam, Malaysia, Indonesien, Filippinerne, Korea og Japan.

Selvom den autentiske smag er alfa omega, er de ikke bange for at bruge danske råvarer i sæson og tilpasse dem det asiatiske. Deres Thai Taro kage serveres bl.a. med danske rabarber.

Følelsen af zen

”Det må gerne opleves lidt zen-agtigt, når du kommer ind og sidder med vores mad,” fortæller Mogens, hvis du spørger ham, hvad du får ud af et besøg hos Neem Deli. Han uddyber:

”Det handler om oplevelsen af maden og ikke kun om at blive mæt. Men at få oplevelsen af ro og at være til stede, så du kan nyde forskelligheden i smagene.”

VIDSTE DU AT…
  • Neem Deli er opkaldt efter det helbredende neemtræ, som i århundrede er blevet brugt i bl.a.  madlavning, naturmedicin og plejeprodukter.
  • Træet er omspundet med en hel del myter og mystik, idet mange tror, at træet beskytter mod onde ånder.
  • Neemtræets blade indgår i retterne hos Neem Deli, når sæsonen tillader det.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Neem Deli.