Menu & Search
NOSE2TAIL: I Københavns hyggeligste kælder serverer de kød fra glade dyr

NOSE2TAIL: I Københavns hyggeligste kælder serverer de kød fra glade dyr

Kødbyen. Det vesterbro’ske in-sted, der har udviklet sig fra kvægtorv og industri til kreativt midtpunkt.

Det er her, at restaurant NOSE2TAIL Meatpacker ligger. Det har de gjort siden 2011 med sådan en succes, at de i dag kan betragtes som en vaskeægte Kødbyen-klassiker. Og det giver god mening, at Nose2Tail nærmest er smeltet sammen med Kødbyens nutidige historie – hele konceptet bag restauranten emmer nemlig af respekt og fascination af den historie og arv, der omringer området.

I en kælder med slagterfliser

NOSE2TAIL ligger i en kælder. En rigtig hyggelig en af slagsen.

Her hænger der gamle fotografier fra Kødbyen og slagterfliser på væggene og et gammelt kølerum er indrettet med spisepladser og bar. Her er dæmpet belysning og levende lys. Det er slagterhal med et drys af dansk bodega og tydelig inspiration fra New Yorks Meat Packing District. Her er hyggeligt og nede på jorden men stadig fint

Det er indehaver Søren Haahr, der har indrettet restauranten:

”Vi prøver at være ægte, og vi har forsøgt at skabe en hyggelig og intim stemning,” fortæller han.

Den stemningsfulde indretning ligger op til lange, rolige snakke ved bordet, og NOSE2TAIL gør da også en dyd ud af at være et sted, hvor du har lyst til at blive hængende:

”Vi er ikke en natklub, et diskotek eller en bar, men vi har mange, der bliver siddende hele aftenen og hygger sig. Og det holder vi meget af”, siger Søren Haahr.

Ønsker du en tur i byen, er der da heller ikke langt til det nærmeste dansegulv blandt Kødbyens gå-ud-steder. Det er der mange, der benytter sig af. Men på Nose2Tail, der bliver festen siddende ved bordet. Det er først og fremmest en restaurant, hvor maden er i fokus.

 Menu på NOSE2TAIL fra KUN 245,-
Nu på Downtown Plus

Menu på NOSE2TAIL fra KUN 245,-

Se mere her

Fra næse til hale

Navnet NOSE2TAIL er valgt, fordi de har en holdning til den mad – og særligt til det kød – de serverer.

De forsøger at bruge hele dyret – og om sommeren, når de griller udenfor, sørger de for at have en hel gris over ilden.

”Det er ikke sådan, at når du kommer herned, så står den på grisehoveder og fødder. Men vi prøver at bruge hele dyret. Fx koger vi vores egne fond og laver vores egen rillette,” uddyber Søren Haahr.

Alt deres kød kommer fra fritgående, danske dyr, og de handler så lokalt og økologisk, som muligt. Sådan har det altid været. Svin får de fra Svendborg Gourmetgris på Fyn og oksekødet kommer fra Kildegaarden i Jylland. Her har dyrene haft en godt liv, og det er alfa omega på NOSE2TAIL.

Også når det kommer til deres charcuteri, der altid har været en fast del af menuen, skinner Nose2Tails personlighed i gennem.

”Vores pølser får vi fra Kødsnedkeren – en lille slagterforretning, hvor vi sammen udvikler vores pølsers smag. Fx har vi udviklet en Fernet Branca-pølse” fortæller Søren Haahr med en vis stolthed i stemmen.

Fernet: En bitter kærligheds-historie

Og der er noget med Fernet Branca og NOSE2TAIL.

På bordene er alle stearinlysene placeret i gamle Fernet Branca-flasker, der er plakater med den aromatiske bitter og menutavler afslører, at du altid kan få et shot for en 10’er.

”Jeg har et stort personligt kærlighedsforhold til Fernet Branca”, storsmiler Søren Haahr.

Så personligt at, hvis du fanger Søren på en varm sommerdag i shorts, vil du kunne ane den store Fernet-tatovering, han har på benet.

Netop sådan en historie siger noget om, at NOSE2TAIL er et personligt projekt, et sted, hvor menneskerne bag deler ud af deres personlighed og kærlighed. Det kan ses i indretningen, mærkes i stemningen og ikke mindst smages i maden.

0 Comments