Menu & Search
Vesterbro – gourmet på budget

Vesterbro – gourmet på budget

Vesterbro er Københavns svar på Kreuzberg - et gastronomisk samlingspunkt for lokale og turister, der søger kultur og kunst. Det vrimler det med lækre spisesteder og gourmet til byens bedste priser.


Osteria 16

Haderslevgade 16

I en lille sidegade på hjørnet af Enghave Plads ligger der et stykke af Italien. Den intime restaurant, Osteria 16, serverer nemlig en dagsmenu på otte autentiske italienske retter til sølle 265,- pr. person. Med bare 35 stole og et åbent køkken midt i det hele, får du en intim oplevelse, hvor smag og præsentation er i højsædet. Glæd dig til god, italiensk mad på den uhøjtidelige måde.

Neighbourhood

Istedgade 27

På bedste Vesterbro-manér ligger pizza-restauranten Neighbourhood dør-om-dør med værestedet Mændenes Hjem. Her langes Københavns sprødeste pizzaer over disken – og menukortet byder altid på et par sæson-rigtige pizza-oplevelser. Der spares lidt på dejen, men ikke på fyldet – altså er der tale om den helt rigtige balance! Nyd din gourmet-pizza på et hyggeligt langbord og bestil da en cocktail til – det kan de nemlig også finde ud af!

Italo Disco

Oehlenschlægersgade 5

Italo Disco ligger på den uudtalelige hipster-magnet, Oehlenschlægersgade, der forbinder Vesterbrogade med Søndre Boulevard – altså i hjertet af Vesterbro. Her får du otte-ni italienske retter, der “skifter dagligt efter sæsonens italienske grøntvarer, vejr og humør i køkkenet”, som de selv lover. En oplagt start på en flot weekend. Hvordan siger man “haps” på italiensk?

Restaurant Mes

Jarmers Pl. 1

I allerbedste Narnia-stil træder man på Restaurant Mes ind i et forunderligt og nordisk univers, der ved første øjekast byder på et sandt sammensurium af stilarter. En dominerende, mos-beklædt endevæg pryder nemlig lokalet i dybe nuancer af naturgrøn, mens toiletterne minder om en smuttur forbi Nørrebros graffitibombede undergrund. Og så er der selvfølgelig maden. Her spares der hverken på finesser, kreativitet eller eventyr på tallerkenen og hvis de 5 stjerner ikke har tjent sig ind efter de første 4 gourmet-retter, ja så skal desserten nok gøre resten. Det lover vi.

Gorilla

Flæsketorvet 63

Restaurant Gorilla i Kødbyen kan næsten ikke gå din trend-næse forbi, hvis du bor i København eller omegn. Her får du serveret små og uimodståeligt lækre kreationer, der bonger flot ud på den berømte yummy in my tummy-skala. Her kan du invitere hele venneflokken med og svælge i hummer, gyoza, østers og jasmin-is (for hvorfor ikke?).

Ancestrale Vinbar

Oehlenschlægersgade 12

I Vesterbros gourmet-gade ligger der en vinbar, du absolut må besøge. Smut forbi en eftermiddag mellem 16-18, hvor Ancestrale serverer en “Eftermiddagssmager” med 3 vine for bare 100 kr. Holdet bag, Patrick, Johann og Andreas, har ikke kun håndplukkede vine på menuen, men også små, lækre tastings. Konceptet er en god vin- og madoplevelse i den lave ende af prisskalaen.