Har du været ved Aarhus Å, kender du også den helt særlige stemning med fortovscaféer og menneskemylder. Sådan har det ikke altid været. De to restaurant iværksættere, Inge og Uffe Jakobsen, var nogle af de første, der så potentialet i Åen. Med autentiske og gode madoplevelser har de været med at gøre det særlige sted til det, som vi kender i dag.
Ved Aarhus Å i Smilets By mødes venner over en kop kaffe eller familier over en brunch. Stedet har en unik atmosfære – et mix af pulserende byliv og roligt åndehul. Men sådan har det ikke altid været.
Hvor industrielt og usexet det end lyder, var Aarhus Å gemt væk i et gråt betonrør under en asfaltvej til fordel for bilos og tung trafik. Man skulle jo kunne slå genvej fra Mølleparken til havnen! Men sådan er det heldigvis ikke længere. Osen er forlængst forduftet, og åen har igen fået sin himmel!
Inge og Uffe så potentialet
Det danske Jakobsen-ægtepar var blandt de første, der åbnede fortovscafeer ned til åløbet. Allerede i 1996 åbnede de Café Viggo. En klassisk café, der i dag er en ægte Aarhus-darling. Efterhånden som stemningen ved Åen ændrede sig til et aarhusiansk samlingspunkt, så Inge og Uffe dog store muligheder. Og hvorfor ikke kombinere Åens potentiale med en af deres andre store kærligheder – italiensk gastronomi.
Et stykke af Italien (med et twist) – midt i Aarhus C
Grappa Restaurant og Vinbar blev den første i ægteparrets italienske eventyr. Her er køkkenet autentisk men ikke konservativt. De kokkererer med et drys fra det nordiske køkken. Og det sætter en helt særlig smagsoplevelse på menukortet. “Mamma Mia!”.
Restauranten har et godt øje for udsøgte vine, og deres vinsortiment rummer så smagfulde druer, at dine smagsløg kommer dansende derfra (hvis da ikke alkoholen gør).
❤❤ BESØG GRAPPA RESTAURANT OG VINBAR TIL EN SKARP PRIS! I ØJEBLIKKET KAN DU FÅ 4 SERVERINGER HOS DOWNTOWN PLUS LIGE HER ❤❤
Gør det simpelt – eller gå all-in!
Restauranten emmer af autentisk, italiensk familiekærlighed, hvor gæster fra nær og fjern, bydes velkommen med åbne, venskabelige arme. Om det er den simple familiefødselsdag, en 3-retters forretningsmiddag med det hele, en stille, hyggelig brunch eller en kærlighedsfuld date med et godt glas vin er underordnet. Der er altid et menu (og vin) -kort, der passer til.
Hjemmelavet som Mama Dolmio ville have lavet den
Siden Grappa Restaurant og Vinbar åbnede er to andre italienere også flyttet til byen – nemlig Grappa Deli og Grappa Piccolo. Fælles for alle stederne er en tilgang til mad, hvor pizzaen og pastaen ikke ‘bare’ er hurtige, samlebånds-retter med pynt på toppen. De er hjemmelavede helt fra bunden – ja, også den konkylieformede pasta. Og det har skabt anerkendelse ved Åen og i byen.
Det er åen, der sætter stemningen
Skinner solen på Åen sættes parasollerne frem og roséen på køl. Melder vintervejret sin ankomst er der varmt og lunt indendøre på caféerne. Er det december, bliver der mange steder serveret julegløgg. Kort sagt følger Åen årstiden, så du altid kan nyde stedet. Måske endda med ægte italiensk på tallerkenen hos Inge og Uffe.
Artiklen er skrevet i samarbejde med Jakobsen & Co.
0 Comments