Restaurantscenen i København er i den grad præget af succesen med det nye nordiske køkken. På vegne af hele den danske madkultur lyder der da også et stort tak til bevægelsen. Men flere af Københavns nye, spændende restauranter er efterhånden begyndt at lave noget andet. Og det er faktisk meget rart.
Her er 6 restauranter i København, der er hippe og serverer utroligt lækker, ikke-ny nordisk mad.
IBU
Vesterbrogade 56
Ibu betyder mor på malaysisk. Det er da også tanken bag Henrik Jyrks restaurant, at IBU skal være et sted, der er trygt, og hvor du føler dig hjemme. Henrik Jyrk er bl.a. manden bag Kul i Kødbyen, og han har vundet Danmarks største kokkekonkurrence ‘Sol over Gudhjem’ i både 2016 og 2017. Og så er han malaysisk gift.
Menuen er asian fusion med et lille twist og består bl.a. af en masse små delikate retter, der kan deles og smages om bordet.
Midori – Izakaya and Greenery
Grønnegade 28
Som de traditionelle izakaya gastropubber fokuserer Midori på to velindrettede etager på snackagtige retter og et drikkekort, der går længere end den sædvanlige cola og øl. I køkkenet arbejder der både japanske, koreanske og kinesiske kokke, så du kan få lidt af en rundtur i småretter fra Østen.
Så glem alt om snaskede wok- og risretter, som du kender det fra din lokale thai-takeaway-pusher, og tænk i stedet top-moderne storby på en simpel og delikat facon.
Restaurant Lê Lê og Lê Lê Street Kitchen
Restauranten ligger på Vesterbrogade 40. Lê Lê Street Kitchen ligger både på Vesterbrogde 40, Østerbrogade 56, Fisketorvet, Torvehallerne, Lyngby Storcenter og i Københavns Lufthavn.
I 2003 åbnede Restaurant Lê Lê på Vesterbro, hvor de serverede autentisk vietnamesisk mad i moderne ramme. Folk (og endda kronprinsparret) kunne ikke få nok af de friske sprøde forårsruller og smagfulde krydderurter. I dag er Lê Lê mere end en enkelt restaurant. Det familieejede koncept har siden åbnet Lê Lê Street Kitchen, der i forhold til restauranten fokuserer mere på det uformelle hurtigere måltid og take away. Stadig med udgangspunkt i det vietnamesiske køkken, hvor nye moderne retter mixes med gamle traditionelle opskrifter, der er gået i arv fra generation til generation.
Restaurant Sanchez
Istedgade 60
Nomas tidligere dessertkok Rosio Sanchez har mexicanske forældre, men er født og opvokset i Chicago. Hun har på få år givet danskerne et helt andet forhold til mexicansk mad. Først åbnede hun streetfood-darlingen Hija de Sanchez i Torvehallerne (der siden er flyttet til Kødbyen), der serverer tacos, som din mor sandsynligvis aldrig har lavet dem.
Nu har hun åbnet en rigtig restaurant og viser der sit take på klassiske mexicanske retter. Dog med lokale danske råvarer.
Psst! Restauranten har kun åbent mandag til torsdag, og der er rift om pladserne. Så book i god tid.
Cicchetti
Nørrebrogade 56
Da fire unge kvinder åbnede Et Spiseri (efterfølgende Pop) i Griffenfeldsgade, gav de Nørrebro en tiltrængt italiensk mad-lektie. Nu har to af pigerne åbnet Cicchetti.
Cicchetti betyder små snacks på italiensk, og det er da også, hvad menukortet består af. Mæsk dig i lige så mange antipasti, som du har lyst til. Stemningen er meget afslappet, og der kan selvfølgeli–g skylles efter med (masser af) vin.
PMY
Tordenskjoldsgade 11
Lige bag Det Kongelige Teater ligger PMY – en ægte junglebodega med flot anrettet gademad fra Syd- og Latinamerika. Bag er folkene fra den tidligere og roste restaurant Taller, der nu har sat sig for at servere alt det bedste fra Chile, Venezuela og Mexico.
0 Comments