Find de mest fabelagtige fastelavnsboller i København
Januar(kuren) er slut, og det er tid til at sætte tænderne i en februar-favorit: fastelavnsbollen. Kagen der gør de sidste vintermåneder udholdelige, og kagen du skal spise dig næsten træt af – da det er en sæsonvarer på lige fod med danske jordbær. Se hvilke 3 bagere, der er de ultimative mestre udi fastelavnsboller.
1) Lagkagehuset – et svært, men lækkert valg
Man kan vist godt kalde Lagkagehuset for et fastelavnsbolle-mekka. Hylderne bugner både af er bløde gærdejsboller med creme og glasur, wienerbrødsboller med creme eller syltetøj og sidst, men ikke mindst wienerbrødsboller fyld med forskellige – guddommelige – flødecremer: vanilje, rabarber, solbær og chokolade – og der er fire for en hund!
2) Mirabelle – hvis du kan lide deres croissanter…
Fra præcis den 1. februar har Mirabelle deres fantastiske fastelavnsboller på hylden. Bollen er bagt på Mirabelles croissantdej (så kan det da vist ikke gå galt) og fyldt med lækkerheds-remonce og flødecreme – kombineret med enten chokoladeganache, æblepuré eller solbærmarmelade.
3) Juno – fastelavnsbolle på svensk
Inspireret af vores skandinaviske naboer byder det hypede bageri på den svenske udgave af fastelavnsbollen: Semla (også kaldet semlor). Og svenskerne har altså fat i den lange ende. Junos semla består af en blød gærdejsbolle krydret med kardemomme. Bollen bliver udhulet og fyldt med cremet marcipan, ristede mandler og en generøs portion flødeskum. What’s not to like?
Fotocredit: Lagkagehuset.
0 Comments