Menu & Search
Tidligere Michelin-kok: “Jeg havde glemt, hvorfor jeg startede med at lave mad”

Tidligere Michelin-kok: “Jeg havde glemt, hvorfor jeg startede med at lave mad”

For fem måneder siden gjorde restauranten P Eatery noget af et scoop, da de ansatte køkkenchef Brendon Walker. Med en fortid på nogle af landet bedste restauranter – heriblandt Michelin-darlingerne Geranium og A|O|C – har P Eatery fået en ny og personlig vision, der både kan ses og smages. Lebenstad har talt med den tidligere Michelin-kok.


P for people


 P står for people – vi vil gerne give den der fine dinning-oplevelse til alle.

I de otte år, hvor Brendon Walker har boet i Danmark, har han stået i flere af Danmarks mest priste køkkener: Han har svunget kokkekniven hos Geranium og AOC, der sammen med Kadeau, var de eneste danske restauranter, som opnåede at få to eller flere stjerner i Michelin-guiden i 2018. Han blev køkkenchef på VeVe, da Henrik Yde (der har KiinKiin) åbnede sit ambitiøse grønne projekt, hvor vegetarmad er gjort til gourmet i designlækre omgivelser. 

Nu hænger Brendon Walkers køkkenknive hos P Eatery. Og det gør de af en særlig grund:

“Efter at have kravlet op af rangstigen i branchen, glemte jeg, hvorfor jeg startede med lave mad til at begynde med. Jeg nyder at lave mad til folk og gøre dem glade,” fortæller han.

Og netop dét er visionen hos P Eatery, der i et par år har ligget i gadeplan som en del af det mondæne hotel SKT. PETRI i Krystalgade. Her i de smukke og ultra-stilede lokaler, ønsker Brendon Walker at lave gourmetmad til alle og give en Michelin-værdig oplevelse til priser, hvor alle kan være med:

“P står for people – vi vil gerne give den der fine dinning-oplevelse til alle.”

 Det lyder måske mærkeligt at sige, men vi ønsker ikke en Michelin-stjerne.


Et syn, der breder sig ud til hele livet

Hans baggrund i det nordiske køkken har givet ham en helt særlig tilgang, forståelse og krav til råvarerne:

”Rasmus Kofoed (fra Geranium)  lærte mig bl.a. at behandle råvarerne ens. Fra kødet til melet,” siger han og fortsætter:

”Jeg kan godt lide at tage udgangspunkt i det, der omgiver os. Det er en fantastisk måde at lave mad på, og en fantastisk måde at leve på.”

Det betyder også, at råvarerne på P Eatery overvejende er økologiske og helst lokale:

”Vi har endda høstet fra min egen kolonihave” fortæller han, og opsummerer:

”For mig er det vigtigt med hele pakken: Smag, udseende og at det er etisk korrekt – altså at råvarerne er ordentlige og velproducerede”.

❤❤ Besøg P Eatery til en skarp pris! I øjeblikket kan du få 6 serveringer hos Downtown Plus lige her.❤❤


Michelin-stjerne? Ellers tak!

”Det lyder måske mærkeligt at sige, men vi ønsker ikke en Michelin-stjerne. ”

Sådan svarer Brendon Walker til spørgsmålet om, hvorvidt P Eatery jagter en af de eftertragtede stjerner, og uddyber:

”Vi vil gerne lave rigtig god kvalitetsmad til alle. Skal man have en stjerne, kan det ekskludere nogle, da det bl.a. kræver flere kokke og andre råvarer. Og så bliver prisen også en helt anden.”

Efter lidt betænkningstid siger han dog:

”En Bib Gourmand ligger måske mere op af det, vi ønsker at opnå. ” Og hentyder til den udmærkelse, Michelin hvert år uddeler til restauranter, hvor du får rigtig god mad til prisen.

0 Comments