Menu & Search
Ice Ice Baby! – Her skal du spise din(e) sommeris

Ice Ice Baby! – Her skal du spise din(e) sommeris

Findes der noget bedre end en, to mange is i sommervarmen? Her får du en oversigt over otte af Københavns bedste isbarer.

Kødbyens is
Flæsketorvet 43, 1711 København V
…og på Riccos kaffebarer rundt omkring i byen

Kødbyens Is har sendt fænomenet pindis på deluxe-dannelsesrejse. Deres håndlavede is kan ikke sammenlignes med kiosken pindis: Du skal bide hårdt til for at knække chokoladeovertrækket, der er meget tykkere end det, en champagnebrus (ikke) kan prale af. Sorbeterne udgiver sig ikke bare for at indeholde frugt – du kan se de bittesmå kerner fra hindbær. Flødeisen er faktisk en
mælke-flødeis, og den genforening er lykkelig og giver en ultracremet konsistens. Ekstra bonus: Det føles ikke så syndigt ”bare” at spise en pindis.

Istid
Jægersborggade 13, 2200 København N

Hos Istid får du ikke bare is, men en cool oplevelse: Din is bliver lavet med iskold flydende nitrogen lige foran næsen på dig, mens kølig damp fyger omkring. Efter få sekunder får du en is så cremet, at end ikke superlativer kan beskrive det. Lynfrysningen fordriver nemlig alle iskrystaller. Der er fire is på kortet, og du vælger én slags (ja, du læste rigtigt, og det er svært).

Café Isværket
Stefansgade 15, 2200 København N

Hos Isværket får du den altid gode Hansen Is. Det er F L Ø D E I S med stort F, men det er kalorierne værd. Vaniljeisen er sommerfregnet af vaniljekorn, nougatisen er to die for, og der er mange andre varianter. Du kan toppe med ægte flødeskum eller guf, og få den i vaffel, på belgisk vaffel eller i bæger. Sidst, men ikke mindst er flere af ispigerne generøse med kuglestørrelsen.

Østerberg Is
Rosenvængets Allé 7C, 2100 København og Tullinsgade 25, 1618 København V

Cathrine Østerberg står bag Østerbros absolut bedste is. Og det er ikke en tilfældighed, at hun har fremtryllet en opskrift, der sender dine smagsløg en tur i is-himlen. For Cathrine har rundet flere verdenshjørner i sin jagt på den perfekte is. Der benyttes hverken konserveringsmidler eller kunstige farver – og du får altså heller ikke flødeskum og syltetøj på din vaffelis. Her får du bare is. Rigtig god is.

Leckerbaer
Ryesgade 118
2100 København Ø
Leckerbaer kreerer nogle af Københavns mest ’instagrammable’ lækkerier. Hofretten hos stedets to tidligere Michelin-kokke er egentlig  gourmet-småkager, men om sommeren er is blevet en af deres fornemmeste kreationer. Prøv en is-sandwich med deres legendariske småkager eller en perfekt pyntet sundae is.

Munchies
Torvegade 55
1400 København K

Hvis du ikke allerede har smagt isen fra Munchies, så har du helt sikkert set den på dit Instagram-feed. Den lille Christianshavner-bod har siden de åbnede serveret farverige og overdådige is-sandwich efter amerikanske traditioner og en dansk kvalitetsbevidsthed. Og nu har de tilføjet en ny insta-darling til deres menukort. Som de første i Danmark serverer de bubble waffles (forestil dig bobleplast lavet af vaffeldej). Den varme kræmmerhus-foldede vaffel fyldes med frisklavet is, toppes med varm nutella, peanutbutter eller varm saltkaramel og drysses med fx knuste oreos eller nødder.

Olufs Is
Olufsgade 6
2100 København Ø

”Danmarks flotteste pindis findes på Østerbro”, skrev Politiken i deres anmeldelse. Og de har helt ret! Overtræk og krymmel i mange facetter og nuancer pryder den store ismontre, hvor sirligt pyntede is står side om side. Tag din is med i fælledparken, rundt om søerne eller gå op og ned af hyggelige Olufsvej.
Psst! Lakridsisen dyppet i hvid- eller lemonchokolade er et hit!

Lydolphs is (Hellerup)
Strandvejen 167
2900 Hellerup

Hvis du synes, at de københavnske isbarer serverer is, du kan spise i to bidder, så bevæg dig ud til Lydolphs is tæt på Hellerup strand. Deres is er en konkurrent til juleaften hos de små, og selv hos voksne vækker isene(s størrelse)  jubelskrig. Den til tider lange kø vidner om både popularitet og kvalitet. Tør du prøve en Lydolpher med TRE STORE kugler is, to flødeboller, masser af softice og til sidst drys på toppen?

0 Comments