Grisen – fingersnaskende fristelser
Fredensgade 5
Grisen har helliget sig ærkedanske grillbar-favoritter såsom flæskestegssanwich, pølsemix med (bølge)fritter og bøfsandwich med brun sovs. Selvom menuen minder om enhver anden grillbars, så er smagen en anden. For alt har fået et gevaldigt skud kvalitet. Alt er hjemmelavet – fra ende til anden: Hver dag bager de boller, koger fond og laver brun sovs og håndpisket bearnaise. Vigtige smagsgivere som syrlige agurker og rødbeder bliver naturligvis også syltet af Grisens kokke. Vi garanterer, at du dropper at tænke på, om det nu er sundt, for på Grisen er ALT kalorierne værd.
Nyboders Køkken – mormormad med Margrethe
Borgergade 134
Nyboders køkken serverer mad, som din mormor lavede den. Dronningen pryder væggene, og de ternede duge og porcelænspynt sender dig tilbage i tiden på en hyggelig måde. Det samme gør menuen, der blandt andet byder på rejecocktail, tarteletter, pariserbøf og wienerschnitzel. Hvis du troede, at de varme retter var klassiske, så vent til du ser dessertkortet. Side om side troner citronfromage, rødgrød med fløde, gammeldags æblekage, pandekager og vaniljeis. Fusionskøkken go home!
Guldkroen – dansk helt uden nordiske tvists
Fredensgade 11a
Guldkroen serverer også dansk mad uden nogen former for nordiske tvists. Det er bare dansk, som da brun sovs var nederst i den gængse danskers kostpyramide. Den brune farve finder du på Guldkroens tapet og hjorten på væggen, og begge dele får stedet til at ligne en kulisse fra en anden tid. Menukortet følger trop og gemmer blandt andet på gravad laks med rævesovs, stegt flæsk, boller i karry og regnbue-is – alt lavet fra bunden.
Fotocredit: Guldkroen, Grisen, Nyboders Køkken, gettyimages.
0 Comments