Menu & Search
Behov har et heppekor af glade anmeldere

Behov har et heppekor af glade anmeldere

Behov er berømte for deres pizzaer. De har fået 5 hjerter i Politiken. De er blevet nomineret til iBYEN-prisen i 2018, og den alternative Michelin-guide, White Guide, fremhævede dem blandt de 10 bedste streetfood og fastfood koncepter. Du får altså ikke en pizza, som den du kan købe på andre københavnske gadehjørner. 

Bedst for kunden, men besværligt for kokken

Navnet Behov er meget velovervejet og peger på stedets kongstanke om at stille kundens behov. Helt konkret munder det ud i deres unikke ’byg-selv-pizza-koncept’: Du bestemmer selv, hvordan din pizza skal smage ved at vælge alt fra dej, sauce og ost til kødtoppings og grønne toppings.

Smag hvorfor anmelderne elsker Behov. Du får en god pris på Downtown Plus her.

Og det er kun din smag, der sætter grænsen. Prisen er den samme, hvad enten du vil have 1, 2, 3 eller flere slags toppings på: ” kunden skal have frit slag og kun forholde sig til, hvad de har lyst til – ikke pris”, forklarer den canadiske kok og ejer Erol Antreasasyan.

”Det er selvsagt ikke den letteste løsning for kokken, men den bedste for kunden”, påpeger Erol eftertrykkeligt.

Hjerne bag kokkenes egne pizzaer

Er du ubeslutsom eller ikke i dit madkreative hjørne, kan du vælge mellem ‘De urørlige’. De pizzaer har kokkene udviklet ud fra viden om  smagssammensætning, så de byder på en velafstemt kombination af fedme, salt, sødme og syre (fx indgår der gerne en lille smule balsamico), ligesom hver pizza vil sprede sig over lidt forskellige konsistenser. Med andre ord er der lagt hjerne bag.

Fra gourmetrestaurant til pizzaer

Ideen til Behov voksede frem, mens Erol styrede gryder og pande på gourmet-restauranten de Gaulle. Ganske vist var København fuld af pizzeriaer, men Erol og medejeren Andre Greedy ville gerne gøre det på deres egen måde og give folk en oplevelse og ikke bare sprød bund og smeltet ost i en papbakke.

Et pænt pizzeria – uden lugten af friture

Derfor har de bidt udenom alt det, de ikke kan lide ved gængse pizzeriaer: De gad ikke friturelugt eller kilometer lange skizofrene menukort med alt fra grillkyllinger og shawarma til burger og pizza. Indretningen er hellere ikke bagatelliseret. Fortiden i gourmetrestauranters lækre omgivelser sidder nemlig stadig i Erol. Derfor kombinerer han på Behov kvalitetspizza med hyggelige og stilfulde lokaler.

Derudover ville Behov også slå sig op på det unikke ’byg-selv-koncept’, fordi de ganske enkelt selv blev irriterede over ikke at kunne få en pizza efter deres hoved nogen steder i København. Hvor det ellers kun er muligt at gå på kompromis eller lægge penge for ekstra fyld.

Træt af ordet gourmetpizza

Samtidig med at Behov gerne vil væk fra pizzarier på den friturelugtende måde, så er de også mætte af steder der reklamerer med ”gourmetpizzaer”. For gourmetmad og pizza er for dem to helt forskellige genrer:

”Pizza er meget nede på jorden-mad. Du skal have skuldrene nede, når du spiser det. Men derfor kan kvaliteten jo godt være meget høj”, siger Erol

Behov sigter derfor efter kvalitetspizzaer, men påhæfter sig bevidst aldrig ordet gourmetpizza.

Sådan smager du kvalitetsforskellen

Vejen til kvalitetspizza er ifølge Erol ret simpel. Alle ingredienser skal sidde lige i skabet. Derfor henter de mel hjem fra et lille landbrug i Italien, og den økologiske mozzarella bliver skabt med omhu i en lille biks i Rødovre. Det er med til at gøre den helt store smagsforskel, som du nu har muligheden for at opleve. Mon du bliver ligeså begejstret som anmelderne?  

Vil du smage, hvorfor anmelderne er så begejstrede? Besøg Behov til en god pris med Downtown Plus via linket her.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Behov.

Fotocredit: Behov.

0 Comments