Menu & Search
Guide: Her skal du spise på Østerbro

Guide: Her skal du spise på Østerbro

Den Københavnske bydel er kendt for sine brede boulevarder, eksklusive butikker og spelt-forældre. Men den pæne bydel i klassen har også masser af hjertevarme, nede-på-jorden-stemning og super gode restauranter, hvor du kan blive mæt og glad i alle prislejer. Det er de klassiske køkkener: franske, italienske og danske, der dominerer i 2100 – dog med nogle globale og urbane afstikkere.

Restaurant Le Saint Jacques

Sankt Jakobs Pl. 1.

Hyggelig bistro, der er fransk til fingerspidserne med klassikere som huîtres (østers), terrine de foie gras, tarte tatin og crème brûlée. Ejeren har arbejdet på en række Michelin-restauranter i Frankrig og på vores egen Kong Hans Kælder, så du er garanteret prisbevidst kvalitet. Indretningen er uformel men pæn. Her er hvide duge og dæmpet belysning. Særligt er deres søndagstilbud værd at gå efter. Her kan du få 3 retter for 250 kr.

Hey Darling

Øster Farimagsgade 24

Charmerende lille restaurant og café, der hurtigt er blevet et lokalt stamsted. Hovedattraktion er kødboller i mundvandsrivende og selvvalgte smagskombinationer. Okse parres fx med ricotta, kylling med citrontimian, gris med salvie og vegetar-versionen er lavet på bl.a. linser og valnødder. Hertil kan du vælge forskellige lækre sides og snacks. Deres hjemmebagte foccaciabrød er desuden næsten en omvej værd. Alt er selvfølgelig hjemmelavet og primært økologisk.

Hos Fischer

Victor Borges Plads 12

Italiensk pastaværtshus med den dejligste lokale stemning. Pastaen er hjemmelavet, og ingredienserne er så simple som muligt. Prøv fx deres kendte pasta cacio e pepe (peber og to slags ost). Ejeren har kombineret trattoria-traditionen med enkelte elementer fra den danske værtshuskultur. Du kan derfor tage en omgang billard i kælderen efter middagen. De serverer i øvrigt en virkelig lækker espresso martini.

Brasserie Barner

Århusgade 1

Fransk hverdagsmad i lidt mere moderne rammer end hos Restaurant Le Saint Jacques. På Brasserie Barner serverer de autentiske rustikke retter i hyggelige og afslappede omgivelser. Manden bag det lille franske brasserie er Allan Bærentzen, der tidligere har været køkkenchef på brasserie og restaurant Sokkelund. 

Restaurant Veve

Dampfærgevej 7

I et smukt gammelt varehus på Østerbro finder du Michelin-restauranten Kiin Kiins vegetariske lillebror. Menuen er inspireret af hele verden med fokus på årstidens råvarer, og indretningen er designlækker og moderne. Et særligt sted, du ikke finder andre steder i København, hvor enhver kødelsker bliver udfordret på sin forestilling om vegetarmad.

Geranium

Per Henrik Lings Allé 4

I 2016 fik Geranium tre michelinstjerner som den første (og eneste) danske restaurant. Der er altså tale om fine dining på højt niveau og nok ikke noget, du vælger at gøre på en tilfældig onsdag. Men lægger du vejen forbi, får du en oplevelse ud over det sædvanlige og udsigt over parken fra deres restaurant, der ligger på 8. etage.

Burger-trianglen

Forskellige steder tæt på Trianglen

Er du burger-sulten går du ikke ned på muligheder på Østerbro. Her ligger Halifax, Østerbros Originale Burgerrestaturant og Cock’s and Cows et pomfritkast fra hinanden. Alle tre steder serverer de snaskede sataner på gourmet-måden.

Søpromenaden

Sortedam Dossering 103

Ældre restaurant beliggende ved søerne. Her får du serveret god traditionel dansk mad, som mormor lavede den. Her er rejecocktail og stegt flæsk ved ternede duge og kig på vandet. Her kan alle finde noget på menukortet, som de kan lide, hvilket gør stedet perfekt til fx familiemiddage.

Madklubben Østerbro

Østerbrogade 79

Anders Aagaards restaurant-imperium med god mad til gode priser er selvfølgelig også at finde på Østerbro. Den østerbro’ske afdeling ligger på førstesalen i en smuk bygning fra 1926, som omkranser Østerbro Stadion. Stedet er imponerende stort og er delt op i “balsalen” komplet med åbent køkken, “orangeriet” med glasvægge ud til terrassen og det betagende “guldrum”.

Gourmandiet

Rosenvængets Allé 7A

Gourmandiet slog dørene op til en anderledes slagterforretning i sommeren ‘07. Siden da er det gået stærkt, og i dag har de også en velbesøgt lille bøfrestaurant. Her er der fokus på kødet og de gode råvarer, hvor det stolte slagterhåndværk tages seriøst!

0 Comments