5 hjerter i Politiken – god mad og god vin er selvskrevne komponenter på en anmelderrost restaurant som Kaptajn. Men værtskabet – at tage sig af dig og de andre gæster, er ligeså selvskrevet som, at fisken er frisk og hvidvinen tilpas kølig. Den tankegang har de opbygget gennem stillinger på Michelin-stjernede restauranter som Noma, Studio og Frederiksminde.
Lysten driver værket – den forslidte talemåde rammer plet på Kaptajn – kliché eller ej. Ejerne Patrick og Johann taler nemlig om værtskab, det at tage sig af dig og de andre gæster med samme begejstring som en fodboldfan taler om en 5-målsføring i sidste minut. ”Vi synes værtskabet er megafedt, og vi har brug for at lave noget fedt”.
Arv fra Michelin-stjernede toprestauranter
Det at prioritere værtskabet på lige fod med mad og vin sidder fast på rygraden, fordi Patrick og Johann tilsammen har 10 år på CV’et hos toprestauranter som Noma, Studio og Frederiksminde. Steder hvor folk sidder i timevis og taler, smager, nyder, lytter, begejstres og forundres. ”På Kaptajn vil vi forene miljøet fra toprestauranter med et fornuftigt prisleje”, siger de.
Du bliver ikke sendt videre efter to timer
Kaptajn er defineret efter et andet værdisæt end de restauranter, der beder dig om at tygge af munden på klokkeslæt, så næste hold kan åbne munden – og pengepungen. Det gode værtskab er så grundlæggende som, at tallerkenerne skal vaskes op: ”Det er ærgerligt, at mange restauranter med lækker mad prioriterer at få en masse gæster ind og ud i stedet for at tage sig tid til deres gæster”.
Derfor er flere seatings fejet af bordet: ”Der skal være tid, ro og rum – tiden skal stå stille, når du spiser her”, siger Patrick.
Hvis du vil være gæst i Kaptajns fine rammer, kan du få 5 retter og vin til en skarp pris hos Downtown. Se tilbuddet her
Anmelderne kan ikke få nok af maden
”Restaurant Kaptajn er sådan et sted, man har lyst til at besøge igen og igen”, skrev Politikens anmelder akkompagneret af 5 hjerter.
Kun de bedste kokke finder vej til Kaptajns køkken. Og ejerne kan agere dørmænd, for efter mange år på toprestauranter kender de en mesterkoks DNA. Alle serveringer bliver derfor minutiøst afstemt, så smage og konsistens rammer den senmoderne danske smag, de stræber efter til perfektion.
Her sejrer fornuften
Kaptajn er ikke kun kræsne i valget af kokke. Det er heller ikke, hvad som helst, der får en plads i køleskabet – eller vinskabet. ”Fornuft er vores evige holdepunkt, når vi vælger råvarer og vine”. Udover økologi og dyrevelfærd er en vigtig diktator i køkkenet sæsonen. De samarbejder derfor med små landbrug og kører gerne fra gård til gård for at finde de bedste rødbeder.
Vinen bliver også håndplukket efter få, men vigtige forskrifter: ”Hvis arbejdet i vinmarken er rent, hvis vinen ikke er tilsat kemi og hvis mængden af svovl er lav, så vil vi gerne servere det”. Det er logikken hos Kaptajn.
En sjælden og skræddersyet (vin)oplevelse
Kunsten at servere ikke bare god vin, men den rette gode vin til lige dig har Patrick og Johann øvet på deres vinbar Ancestrale, der også er skyllet over med gode anmeldelser. Meget spiller ind, når de hælder op. Udover din mad er en afgørende faktor, om du er til klassiske smage eller vil udfordres med noget, du slet ikke regnede med.
Hos Kaptajn oplever du, hvad virkelig godt værtskab vil sige. Det er ikke noget du finder alle steder. Så hvis du vil have mere end god mad og god vin, så læg til kaj ved Kaptajn.
Artiklen er skrevet i samarbejde med Restaurant Kaptajn.
Hvis du vil være gæst i Kaptajns fine rammer, kan du få 5 retter og vin til en skarp pris hos Downtown. Se tilbuddet her
0 Comments