Malt Restaurant & Lounge er nok en af de eneste restauranter, hvor du vil få en oplevelse – selv hvis du ankommer stopmæt. Deres historiske lokaler i det gamle Ceres-bryggeri er nemlig en oplevelse i sig selv. Stedets ejer har en fortid på en fransk Michelin-restaurant. Malt har allieret sig med en brygmester, der har fokus på øl til maden. Øllene er bl.a. produceret af en af verdens bedste ølbryggere.
Malt har et seriøst trumfkort. Noget der adskiller den fra andre aarhusianske spisesteder: Malts lokation er nemlig så unik, at man tror, det er løgn. De smukke historiske lokaler i det gamle Ceres-bryggeri er i sig selv et besøg værd. Fra 1856 til 2008 blev der brygget øl, nu bliver der serveret mad og øl i en uovertruffen kombination. Selvom duften af malt og humle er fortrængt, rummer lokalernes murværk og rustikke lofter historie og charme og en magisk atmosfære.
Mad-pioner med Michelin-fortid
Ejer af Malt, Søren Anker, har flere gryder i kog end de fleste, og et CV der i udprintet form belaster regnskoven. Han er ejer af flere velprominente madforretninger i Aarhus. Han slog dørene op til Jyllands første sushibar. Han åbnede den kendte fiskerestaurant Pakhuset i Skagen, hvor han også var køkkenchef og kok, og han har en fortid på Michelin-restauranten Relais Louis XIII i Paris. I dag er han ejer af flere lokationer rundt om i Aarhus – herunder Malt Restaurant & Lounge. Den røde tråd i alle foretagender er den gode smag.
Kvalitet er køkkenets kompas
Definitionen af god smag lyder på Malt’sk således: ”vi vil ikke servere blærerøvs-high end-mad, men mad til alle – velkomponeret og af meget høj kvalitet” siger Food & beverage manager hos Malt, Kim Hansen. Maden hos Malt følger ikke andre dogmer. De byder på en variation af en masse forskellige smage fra forskellige steder: Dansk køkkenhave møder franske delikatesser møder biodynamisk kød fra lillebitte hobbylandbrug.
Maden kommer flyvende på fælles fade fra det åbne køkken. Man deles om maden ved bordene, sådan gør man på Malt. Den opskrift gør stedet uformelt og ligetil, og det giver en god energi og stemning, forklarer Kim Hansen.
Øl kan hamle op med vinen til mad
I stedets ånd har Malt et særligt fokus på øl til forskel fra de fleste andre restauranter, der har en fyldt vinkælder og en lille ølhylde. Tilgangen til øl er lige så seriøs, som den er intelligent. Køkkenchef Morten
Steinmeyer og stedets ølsommeliers sørger for, at mad og øl bliver parret korrekt, så glas og tallerken taler sammen og finder hinandens bedste sider.
Leger med den internationale elite af brygmestre
Malt serverer blandt andet øl fra mikrobryggeriet Kissmeyer. Anders Kissmeyer er af kolleger og ølanmeldere beskrevet som en af de vigtigste personer i dansk øl-historie, og han er kåret som verdens bedste ølbrygger af Sammenslutningen af Danske Brygmestre.
Med lidt fantasi får du en totaloplevelse
Med den rette øl i glasset og gourmet på tallerkenen kan du få en totaloplevelse, hvis du forestiller dig de store og dampende brygkedler, klirrende, grønne flasker i hobetal, ansatte i hvide kitler og den duft af humle, der tilbage i tiden udfyldte de underjordiske lokaler.
Artiklen er skrevet i samarbejde med Malt.
0 Comments