Menu & Search
3 tips til din weekend – Nyd regnvejret med god mad og kultur

3 tips til din weekend – Nyd regnvejret med god mad og kultur

Regnvejr i København er heldigvis ikke et problem, men en undskyldning for at besøge nogle af byens mange museer. Nu tænker du måske, at du ikke liiige kan bruge timevis på kunst eller danmarkshistorie. MEN de københavnske museer byder ikke kun på kultur. Du kan nemlig spise særdeles godt på deres caféer.

 

Kafeteria
Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50

På Kafeteria spiser du i særklasse-smukke omgivelser. Lokalet er lyst og højloftet, og indretningen af kunstneren Dahn Vo fuldender værket. Selv med lukkede øjne vil dit besøg dog være en fryd. Maden er trods navnet alt andet end kantineagtig på den stereotype måde. Alle serveringer er ambitiøse og pæne. I tidens ånd afslører menukortets grønne dominans gode klimaintentioner. Prøv for eksempel deres gule beder med rucula og hytteost. Kafeteria er også kendt for et stort udvalg af hjemmebagte kager. Slå til med det vons, hvis de har deres ’pistachio meringue and lemon tart’ på hylden!

Før eller efter maven er fyldt, kan du kigge på både moderne kunst og opleve en væsentlig del af nationens billedkunstneriske kulturarv.

Café & Øl-Halle ”1892”
Kaffebaren

Arbejdermuseet

Rømersgade 22

Arbejdermuseets spisesteder byder som eneste på en tur tilbage i tiden. En tid før cafélatte og veganske vaffelsandwich. I deres lille café kan du få en bid af, hvordan det var, dengang kaffen bare var med eller uden mælk og sukker og kiksekagen var lavet med palmin. I restauranten Café & Øl-Halle ”1892” står de fredede lokaler som i 1892. Her får du dansk kulturhistorie i form af smørrebrød, øl og snaps. Alt er hjemmelavet – fra bunden, som en husmor ville have gjort det i gamle dage. Et enkelt, men vigtigt nutidigt element er køkkenets store fokus på økologi og bæredygtighed. Og de har ikke bare smørrebrød, men også en smørrebrødsbuffet – ja, du kan spise så meget, du vil – what’s not to like?

Inden eller efter smørrebrøds-orgiet kan du blandt andet opleve en arbejderfamilies liv med otte børn, arbejde, og fest fra 1885-1990.

Smör

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10

Smör har helliget sig den eneste gastronomiske tradition, som Danmark har for sig selv: smørrebrød. Deres klassiske frokostkøkken byder blandt andet på sild, hønsesalat, tatar, kartoffelmadder og andre klassikere, som sætter dig i et svært dilemma – du får nemlig lyst til det hele. Men lige meget hvad du vælger (fra), bliver du ikke skuffet. Madanmelder Søren Frank fra Berlingske skriver nemlig i sin anmeldelse, at Smör serverer noget af byens bedste smørrebrød. Skal det være en rigtig dansk frokost, kan du passende matche med noget vådt fra stedets nationale øludvalg.  

Når du har spist dansk mad, kan du snuse til danmarkshistorien. Dykke ned i vikingetiden, kolonitiden, middelalderen eller noget helt fjerde.

Fotocredit: SMK og Arbejdermuseet.

0 Comments